Samen doen is beter

EKC onderuit tegen Harkemase Boys

De voetbaldames van EKC traden zaterdag 17 februari thuis in Eenrum aan tegen eveneens laagvlieger Harkemase Boys uit het Friese Harkema. Wat op papier een haalbare kaart leek bleek in de praktijk anders uit te pakken.

Na wat aftastend voetbal en wat pogingen het doel te vinden kwam Harkemase Boys in de 13eminuut verrassend op een voorsprong toen een afstandsschot over keepster Nikki Werkman in het doel zeilde: 0-1. EKC probeerde wat terug te doen maar wat de thuisploeg ook probeerde niets lukte. Ook liet het de gasten soms ver komen zonder dat deze daar gebruik van wisten te maken. Zo zagen Judith Zuidersma, Emma Postma en Joni Lukkien hun pogingen strandden en kregen corners van Chantal Hofman ook geen vervolg. Zo stond het bij de rust nog 0-1.

In de tweede helft bleef de hoop op een gelijkmaker lange tijd hoog. EKC probeerde het ook nu wel maar alles ging moeizaam. Om meer vuur in de aanval te krijgen werd de moegestreden Marjon Bos, die ook al een wedstrijd bij het tweede erop had zitten, in de 69e minuut vervangen door Anouk Faber. Helaas voor Anouk en EKC duurde haar inzet vier minuten toen ze geblesseerd weer naar de kant moest en op haar beurt vervangen werd door Inge Mulder. Ook Amber Meijer viel in de 76e minuut uit. Marlies Tammens was haar vervangster. De Friezinnen kwamen meer opzetten en sloegen in de 88e minuut dan ook toe: 0-2. EKC gaf het evenwel nog niet op en zag door een doelpunt van Judith Zuidersma in de 92e minuut de aansluiting te vinden: 1-2. Echter de resterende blessuretijd was te kort voor een vervolg zodat Harkemase Boys met de drie punten naar huis ging. Zaterdag 2 maart gaat het uit naar CVV VEV’67 in Leek.

EKC – Harkemase Boys 1-2 (0-1). 13. Harkemase Boys 0-1; 88. Harkemase Boys 0-2; 92. Judith Zuidersma 1-2.

Scheidsrechter: T.E. de Haan (Eenrum)

EKC: Nicky Knol, Emma Postma, Desie Tjoelker, Judith Zuidersma, Nikki Werkman, Joni Lukkien, Johanna van de Steeg, Amber Meijer (76. Marlies Tammens), Chantal Hofman, Iris Knol, Marjon Bos (69. Anouk Faber, 73. Inge Mulder).